Strandmøllen

FRA 100% FYSISK TIL 100% VIRTUALISERET MILJØ
– UDEN FORHINDRINGER
Rådgivning, design, analyse og implementering lige efter bogen. Sådan betegner Strandmøllens it-chef det samlede virtualiseringsprojekt, som CURAit har realiseret for den snart 100 år gamle gasleverandør. Resultatet er øget performance, redundans på alle servere og en it-platform, der kører fejlfrit også uden for arbejdstiden.

For Strandmøllen er tiden løbet fra et 100% fysisk it-miljø. Med flere og flere brugere i Danmark og Sverige og et produktionsapparat, der kører 24 timer i døgnet, har Strandmøllen behov for et mere automatiseret og driftssikkert it-miljø.

”Tidligere var det sådan, at når blot it-systemerne kørte mellem kl. 7 og 16, var alt fint. Men i dag producerer vi døgnet rundt, så vores it-platform skal klare en større belastning i hverdagen. Kravene til systemernes oppetid stiger år for år, og hvis der sker noget uden for almindelig arbejdstid, skal tingene kunne køre videre, uden at it bliver involveret,” siger Morten Rask Olsen, it-chef, Strandmøllen.

”Udover driftssikkerhed havde vi behov for redundans på samtlige servere og forbedret performance på nogle systemer. Det var egentlig performancebehovet, der kickstartede hele virtualiseringsprojektet,” siger han.

PÅ SIKKER GRUND
Morten Rask Olsen var ikke i tvivl om, at virtualisering var næste it-strategiske skridt for Strandmøllen. Men it-afdelingen havde brug for hjælp til at komme fra A til B og samtidig føle sig på sikker grund hele vejen gennem processen.

”Vi er en lille it-organisation, og vores ressourcer er dedikerede til daglige driftsopgaver og løbende it-projekter. Vi er afhængige af dygtige leverandører, som vi har tillid til. For det er jo aldrig smertefrit at udskifte hele it-platformen. Det var i hvert fald min holdning inden opstart,” siger Morten Rask Olsen.

Valget faldt på CURAit, som rådgav om løsning og design, samt forstod al implementering.

I løbet af seks uger forvandlede den fysiske infrastruktur med 25 servere sig til en næsten 100% virtualiseret infrastruktur. Ganske få servere forbliver fysiske, hvilket er en bevidst beslutning. Strandmøllen har desuden fået ny storageløsning, et 10 gigabit netværk og backupløsning til det virtuelle miljø.

”Man håber jo altid på den bedst mulige implementering. Men denne gang var jeg meget positivt overrasket. Vi er ikke stødt ind i problemer af nogen slags – hverken forsinkelser eller pludseligt opståede udfordringer i de seks uger, implementeringen har varet,” siger han.

NY SERVER PÅ FEM MINUTTER
”Jeg er begejstret over, at det har været så smertefrit at overgå til en virtuel platform. Vores performance er forbedret, netværksmotorvejen er bredere, og oppetiden er væsentlig mindre udsat for at blive ramt af uforudsete hændelser,” siger Morten Rask Olsen.

Det er desuden blevet meget lettere at sætte en ny server i drift. I stedet for at lave en fysisk installation kan it-afdelingen sætte en ny virtuel server i drift på fem minutter. Til forskel fra de fysiske servere er de virtuelle servere rollebaserede. Det betyder, at hvis en rolle går ned, trækker den ikke længere flere med i faldet, som den gjorde tidligere.

Fra en økonomisk og miljømæssig vinkel vil alene strømbesparelsen løbe op i 80.000 kr. om året, og CO2-besparelsen vil være 155 tons om året.

”Jeg har samarbejdet med mange forskellige it-leverandører i de 25 år, jeg har været hos Strandmøllen, men jeg har aldrig før oplevet et så omfangsrigt og samtidig uproblematisk it-projekt. CURAit har været professionelle, lyttende og handlingsorienterede hele vejen igennem, og det er en stor fordel, at deres teams er forholdsvis små. Det betyder nemlig, at den, der designer og analyserer, også er med til at implementere,” siger Morten Rask Olsen.

”Vi er blevet involveret på de rette tidspunkter, og processen har været 100% stabil fra ende til anden,” slutter han.

FAKTA OM LØSNINGEN

  • HP SERVER
  • VMWARE HYPERVISOR
  • NETAPP FAS: DEDIKERET SSD TIL SQL CLUSTER, FLASHPOOL FORAN VMWARE OG DEDIKERET SVM TIL BÅDE SQL OG VMWARE
  • NETAPP E-SERIES TIL BACKUP TARGET
  • VEEAM BACKUP & REPLICATION
  • VEEAM ONE
  • HP 10G REDUNDANT ”CORE” NETVÆRKSINFRASTRUKTUR
  • FULDT ENERGITILSKUD FRA EIQ

Samarbejdspartnere